team leaders3

Terve!

Viherkaste Oy nimellä toiminta aloitettiin vuonna 2007, kun kasvihuoneet ja liiketoiminta ostettiin Kauppapuutarha Lappalainen Oy:ltä. Kauppapuutarha Lappalainen Oy oli toiminut Ylämyllyllä jo 1980-luvulta lähtien.

puhtaasti kotimaine dark

Raikasta, paikallista, maukasta 

Meidän tuotevalikoimaamme kuuluu jääsalaattia ja lehtisalaattia, joita me toimitamme tukkujen kautta kauppojen hyllyille. Salaatit ja yrtit viljelemme tehokkalla ja ekologisella vesiviljelyllä, eikä salaattien kasvatuksessa käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Tuotteitamme on maakunnassa hyvin kattavasti, mutta salaattejamme riittää myös valtakunnan jakeluun, eli voit löytää meidän tuotteitamme ympäri Suomea.

salaati love

Kasvu

Olemme laajentaneet kasvatuspinta-alaa määrätietoisesti ja samalla lisänneet työpaikkoja Liperissä. Alkujaan vuonna 2007 kasvihuoneiden yhteenlaskettu pinta-ala oli 0,5 hehtaaria ja työntekijöitä 4. Nykyään kasvatuspinta-alaa on yhteensä noin 1,4 hehtaaria. Työntekijöitä meillä on vuodenajasta riippuen 15-20 henkilöä.

lettuce doctor

Laatu

Meidät palkittiin vuonna 2015 Kotimaiset Kasvikset ry:n Laatutuottaja-palkinnolla. Tähän palkintoon perusteina oli yrityksen kehittyminen ripeästi yhdeksi alan johtavista salaattien tuottajista. Myös teknologian käyttöönotto ja kehittynyt tuotanto olivat perusteina tälle merkittävälle palkinnolle.

growing stations

Energia

Kasvihuoneet lämmitetään bioenergialla. Lämpökonteissa käytetään paikallisen puunjalostusyrityksen tuotannon sivutuotteena syntyvää puuhaketta. Kastelussa käytämme kangasmetsien suodattamaa raikasta Pohjois-Karjalaista kaivovettä. Pyrimme tuottamaan salaattimme mahdollisimman energiatehokkaasti ja luontoa säästävästi sekä teknologian kehittyessä siirrymme aina ekologisempiin tuotantokeinoihin.